BULGARİSTAN VATANDAŞLIĞI BAŞVURUSU

Ebeveyn, dede ya da ninelerden birinin doğum yerinin, Bulgaristan olması esasına dayalı, başvuru yapılabilirsiniz.

photo_verybig_45033622221
Bulgaristan Pasaportu

Başvuru Şekli

  1. Reşit, her bir başvuran için ayrı vatandaşlık başvurusu yapılır.
  2. Bulgar vatandaşı üst soyun, hayatta olması ya da buna dayanarak ana babadan birinin çocuklarıyla torunlarından önce başvurmasına gerek yoktur. Birlikte başvurular tavsiye edilir.
  3. Reşit olmayanların başvuruları, ebeveynin/lerinin rızası ve bunlardan en az birinin, Bulgaristan vatandaşlığına alınmasıyla mümkündür.
  4. Başvuracakların, Nüfus Dairesi’nden Alt-Üst Soy Nüfus Kaydı, Kendilerine ait Doğum Belgeleri (Formül A) alınarak kaymakamdan Apostillenmelidir. Sonradan istendiğinde: Sabıka, İkâmet ve Aile Hekim Raporu aynı şekilde alınması gerekir.
  5. Başvurularınızın işlem göreceği Bulgaristan’daki kurumlar sırasıyla: Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Belediye’den -detaylı ve vukuatlı nüfus kayıtlarınızın izahat gerektirir olma durumuna göre- başvurunuza ait ek evrak/lar da istenebilir. Bunlar: Bugaristan’dan alınacak Doğum Belgesi, Ölüm Belgesi, Türkiye’den İsim Denklik Belgesi, kesinleşmiş Boşanma İlamı, kesinleşmiş evlatlık ilamı Muhaceret Belgesi, Bulgar Soyludur Belgesi v.b. Muhacerat Belgesi’nde  ya da Tâbiyet Beyannamesi’nde menşe ülkenin Bulgaristan yazılı olmasına dikkat edilmelidir.
  6. Dosyanız hazır olunca mülakat amacıyla konsolosluktan bizzat randevu almanız gerekir.

DİKKAT EDİN!

  1. Dünya’nın hiç bir ülkesinde, vatandaşlık işlemleri, iş takipçisiyle yapılmaz! Vatandaşlığa başvuruyoruz denilerek oturuma başvurulmakta Bulgaristan’da adres kiralanmakta ve yılda bir kez giriş çıkış yapılması gerektiği söylenmektedir. Bunların tamamı gerçek, doğru ve yasal değildir. Bilginize.
  2. Buradaki açıklamalarımıza göre, Bulgarca bilmiyorsanız tercüman tutarak kendi başınıza başvuru işlemlerini yapabilirsiniz.
  3. Vatandaşlık işlemlerinizin avukatla yapılması tavsiye edilir.
  4. Bulgaristan ve Türkiye dahil tüm Dünya’da, avukatlardan başka hiç kimse evraklara bakıp hukuki görüş veremez, vekalet alarak yasal takiple işlemde bulunamaz çünkü yasaktır; aksi, suçtur ve cezası ağırdır.
  5. İş takipçisiyle yapılan başvurular, yasal hakkınız dahi olsa, idari uygulama denilerek 3 yıl 5 yıl ötelenebilir; bu süreç boyunca (çeviri ücretiydi tasdik masrafıydı vs gibi adlar altında önce oturum için ayrı başvur sonra vatandaşlık için ayrı başvur vs denilerek), devamlı ücret ödemek ve daima masraf yapmak zorunda, bırakılabilirsiniz.
  6. Avukat yerine, iş takipçisiyle, başvurularınız (kulaktan duyma, sorup-yapma v.s.) gibi yasal dayanaklardan yoksun ya da gereksiz yollardan yapıldığından ötürü hak mahrumiyetine uğratılma, yeniden başvuru yapmak ya da hataları ortadan kaldırmak için ayrıca bir dava açmak zorunda bırakılabilirsiniz.
  7. Her bir başvuranın, yasal statüsüne göre ya da idarenin tutumuna göre başvurulara ait yasal dayanaklar, farklılık gösterebilir; bunların mahiyetlerinin iş takipçileri tarafından anlaşılıp, evrak tanzim edilerek işlemlerinin yapılmaları mümkün, değildir.
  8. Tüm vatandaşlık iş ve işlemlerinin Bulgar avukata ve bir Türk Avukata sorularak yapılması tavsiye, olunur.
  9. Son olarak, Avrupa’da hiç kimse savaştan, komünist tek parti yönetiminden, etnik ya da dini ayrımcılıkla otokratik ya da totaliter baskıdan ötürü göç etmek zorunda bırakılmış bir aileye mensup olmasından veya ellerinden zorla vatandaşlıktan çıkma belgeleri alınarak tehcirlerinden ötürü, vatandaşlıktan mahrum kılınamaz, başvuruları iç hukuka aittir denip idari kararlarla ötelenemez vatandaşlık bağı ya da hakları tağyirle tahrif edilemez; vatandaşlık bağı, vefat edenlerin sulbü için son bulmaz; vatandaşlık haklarına dair taleplere maniyle engel konulamaz; kaldı ki Bulgaristan Vatandaşlık Yasası’nda, idarenin ve mahkemelerin, önlerindeki dosyalara uygulayabilecekleri: ‘Göçle Vatandaşlıktan Mahrumiyet’e ait bir hüküm de yoktur. Bulgaristan, hak ve hukukun üstün olduğu bir Avrupa ülkesidir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bu konudaki içtihadları, açıktır.

BAŞVURMAK AMACIYLA

  1. Sunduğumuz hizmet, başvuru dosyanızın Bulgar Avukatlarımız tarafından yasa ve mevzuata uygun şekilde hazırlanmasından ibarettir.
  2. Başvurular bizzat hak sahipleri tarafından, ikametgahlarının bağlı bulunduğu, Bulgar konsolosluklarından yapılması gerekir. Dileyen konsolosluklar yerine, Bulgaristan’da Adalet bakanlığı’nda gereken işlemini yaptırabilir.Buna göre,
  3. İlk başta, hak sahibi olup olmadığınıza bakmak için Alt-Üst Soy Nüfus kayıtlarınızı incelemeniz gerekir. Bu İnternet sitemizin, ‘İletişim’ kısmından, Alt-Üst Soy Kaydınızı, PDF Formatı’nda, ekleyip tarafımıza iletiniz. Bu amaçla,
  4. Her hangi bir en yakın Nüfus Dairesi’nden ya da online olarak Nüfus İdaresi’nin sisteminden alacağınız, kendinizin, Alt-Üst Soy, Nüfus Kaydı’nızda, üst soyunuzda Bulgaristan doğumlu var ise bunun aslına daha sonra Kaymakam’dan Apostil alıp ilk önce fotoğraflarını iletin lütfen bakalım; akabinde, asıllarını bize iletince, ödemeyi yapıp başvuru sürecini başlatabilirsiniz.
  5. Nüfusta, memurlar sorun çıkartırlarsa, Nüfus’tan Bilgi ve Belge ve İsteme Dilekçesi’ne dair izahatla dilekçe örneği bu linkte mevcut: http://bit.ly/nuf_dil Nüfus Dairesi’nde faydalı olabilir. Ayrıca,
  6. Nüfusta hatalı evrak vermemeleri için gösterebileceğiniz bir Örnek Alt – Üst Soy Nüfus Kaydı bu linkte mevcut: http://bit.ly/2zdhvTx
  7. Genel bilgi ve başvuru için açıklamaysa bu linkte bulabilirsiniz: http://bit.ly/vat_bulgar
  8. Sorularınız olursa, her zaman arayabilir ya da buradan yazabilirsiniz.

BAŞVURU AMACIYLA

DETAYLI İZAHATIMIZA ERİŞMEK İÇİN PORTALIMIZA KAYIT OLMALISINIZ; LÜTFEN, TIKLAYINIZ (ÜCRETSİZDİR).

BULGARİSTAN VATANDAŞLIK’ için 644 yanıt

  1. Merhaba,

    Anneannem 1938 göçmeni, 5 yaşındayken gelmişler. Burada evlenmiş vs. Kendisine ait hiçbir evrak bulunmamaktadır. Söz konusu araştırmalarla önce annem sonrasında oğlu olarak ben vatandaşlık sürecine girebilir miyiz? En azından bir şans var mıdır?

    Beğen

    1. Avukat bey kolay gelsin benim eşim bulgaristan doğumlu doğum belgesi var,fakat ordaki doğum tarihi ile T.C. Kimliğindeki tarih aynı değil başvuru yaptığımızda sorun yaşar mıyız?

      Beğen

  2. Babam çifte vatandas ben türkiye doğumluyum bulgaristan vatandaslıgına nasıl basvurabilirim.ayrıca oğlum içinde nasıl basvurabilirim

    Beğen

  3. İyi günler, dedem 20’lerde Bulgaristan’da doğmuş. Kendisi 20 yıl önce vefat etti ancak elimizde haskova’da sahip oldukları eski bir tabakhanenin tapusu ve bulgaristanda bir meslek kağıdı var. Annem ve ardından bizler Bg vatandaşlığı için başvuru yapabilir miyiz? Elimizdeki evrakların etkisi olur mu? Şimdiden teşekkürler

    Beğen

  4. Merhaba,
    Annem tarafindan büyük dedem(Anneannemin dedesi) , nüfus kayıt örneğinde 1888 Cirpan doğumlu çıkıyor. Yani epey uzak bir kuşağım. Annemin ve sonrasında benim vatandaşlık alma gibi bir durumu olabilir mi?
    Şimdiden teşekkür ederim.

    Beğen

      1. Merhaba Üntac Bey
        Yorumunuz icin tesekkur ederim. Biraz gec dönüyorum. Benim peki ne yapmam gerekiyor Bulgaristan’da kaydi olup olmadigini ögrenebilmek icin? Annem ve kendim adina en üst soya kadar vukuatli nüfus kayit ornegi almam ve basvurmam yeterli midir?

        Beğen

      2. Evet. Üst soy nüfus kayıtlarınızı nüfustan alıp apostilletip yukarıdaki linkten bize başvurmanız yeterli akabinde Bulgaristan’da İçişleri Bakanlığı Nüfus İdaresi ve memleketinizdeki belediyede aile kayıylarınızın tetkikiyle Sofya’da başvurunuz yapılacak.

        Beğen

  5. Merhaba annemin babası 1921 silistre annesi de 1927 silistre doğumlu 1937 de göç etmek zorunda kalmışlar. Annem 1951 yılında Türkiye de doğmuş. Dedem ve anneannem vefat etti. Annem vatandaşlık alabilir mi? Ve bende başvuru yapabilir miyim? Nereye ve nasıl başvuru yapmak gerekir?

    Beğen

      1. Yanıt için teşekkür ederim iletişim kısmından mail attım oradan da yanıt verirseniz sevinirim. Iyi çalışmalar.

        Beğen

      2. Merhaba
        Yanitiniz için teşekkürler. Iletişim kismindan mail attim irtibata geçerek islemlerin baslatilmasi için yardiminizi bekliyorum
        Iyi calismalar

        Beğen

  6. avukat bey merhaba benim annem varna pravadıa 1934 tarihinde doğmuş 1938 tarihinde türkiyeye göç etmişler annem vefat etti oğlu olarak ben eşim ve cocuklarım çifte vatandaşlık alabılırmıyız saygılar

    Beğen

  7. Merhabalar..Benim babamın babası yani dedem 1950 li yıllarda Bulgaristan’dan göç etmiş.Fakat şuan hayatta değil,ayrıca babam da hayatta değil.Ben Bg vatandaşlığı için başvuru yapabilir miyim ?

    Beğen

  8. Merhaba. Dedem 1927 Yeni Pazar doğumlu. Ne zaman göç ettiklerini bilmiyorum ancak nüfüs kağıdında yeni pazar olarak görünmekte. Dedem hala sağ ve konu ile ilgili başvuru yapmamız halinde dedem vatandaşlık alabilir mi? Alabilirse babam ve akabinde ben de vatandaşlık hakkına tabi olabilir miyim ? Bunun için nasıl bir süreç izlememiz gerekir. Bilgilendirebilirseniz çok seviniriz. Teşekkürler

    Beğen

  9. Merhaba, dedem (annemin babası) 1921 Pıravada doğumlu, Türkiye’deki nüfus idaresinden nüfus kayıt örneği aldım. Çifte vatandaş görünmüyor. 2010’da vefat etti. Torunu olarak (bu arada annem de hayatta) Bulgar vatandaşlığı alma hakkımız var mıdır? Teşekkürler.

    Beğen

  10. Babam Köstence doğumlu 1925 yılında Türkiye ye geldiler şu an sağ değil Romanya vatandaşlığı başvuru yapmak istiyorum sizinle iletişime geçebilirmiyim

    Beğen

  11. Kolay gelsin. Eşimin anne ve babası 1978 yılında Türkiye’ye göç etmişler. Türk vatandaşlığını aldıktan sonra 1980 yılında Turist olarak Bulgaristan’a gitmişler ve eşimin doğumu Şumnu’da gerçekleşmiş. Hastaneden çıktıktan (belediye kaydı yok) sonra Konsolosluğa giderek eşimi pasaporta işletip Türkiye’ye geri dönmüşler. Eşimin kimliğinde Doğum yeri olarak Şumnu yazıyor. Eşim vatandaşlık için başvuru yapabilir mi?

    Beğen

      1. Vatandaşlık başvurusunu yaptığımızda eşim direkt olarak vatandaşlık alabilir mi? Öncelikle anne yada babasının vatandaşlık başvurusu yapmasına gerek yok mu? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

        Beğen

  12. Lozan mübadili Yunanistan göçmenlerini de kapsayan bir uygulama var mı? (1924 yılı)

    Beğen

  13. Merhaba

    Eşim 1989 da bulgaristandan göç etti, çifte vatandaş.
    ben TC vatandaşıyım, çifte vatandaş olma hakkım var mı ?

    Beğen

      1. Merhaba
        Dedem ve babannem Bulgaristan Varna doğumlu. Yalnız babannem vefat etti. Çifte vatandaşlık alabilirmiyim. Ve ogluma bundan yararlanabilirmi. Bu süre n zamana kadar gecerli

        Beğen

  14. Merhaba. Annem,dedem,anneannem ve dayim 1969 yilinda turist vizesi alarak ,Bulgaristandan Turkiyeye gelmisler. 1969 yilinda geldikleri Bulgaristan pasaportu elimizde ve cok iyi korunmus durumda. Vatandaslik basvurusunda bizi nasil bir surev bekliyor? Halen daha vatandasliklari korunuyor olabilir mi? Bu surec ne kadar zaman alir?

    Beğen

    1. Halen vatandaştırlar; vatandaşlık değil de ilk önce oturum başvurusu yapmanız gerektiği söylenir ve hatalı yönde başka bir hukuki sürece sevke yönlendirildiğinizde ise buna itibar etmeden vatandaşlık başvurunuzu yapmalısınız; başvurunuza, red gelirse de bir ay içinde dava açmanız gerekir.

      Beğen

  15. merhaba, babaannem Paşmaklı 1915 doğumlu ancak sağ değil. 1922’de Türkiye’ye gelmiş. 1982 yılına ait nüfus kağıt örneğimiz var. Doğum yeri Türkçe olarak Paşmaklı yazıyor. Bulgaristan’da nüfus kaydı var mı bilmiyoruz. vatandaşlığa başvurabilir miyim?

    Beğen

  16. Annem 1957 sliven dogumlu ve dogum belgelerini 72 de gelirken getirmişler, elimizde. Annem vatandaşlık başvurusu yapmadan biz yaparsak kesin alir mıyız, yoksa beraber yapmamız mı gerekiyor. Bir de ne kadar sürede vatandaşlık alınır. İyi çalışmalar.

    Beğen

  17. Merhaba avukat bey benim annem 1951 yılında bulgaristandan göç etmişler ben burda doğmuşum 52 yaşındayım 4 yaşında bulgaristana annemle istekli gezmeye gittik o pasaport elimde çifte vatandaş olmak istiyorum elimdeki 1967 yılındaki pasaportum elimde duruyor yararı olur mu ? Vatandaş olduktan sonra ordaki annemin dedesinden kalma ve annesinden kalma mirasi alabilirmiyim çok teşekkür ederim cevaplarsanız sevinirim…

    Beğen

  18. Merhaba. Benim babanemin annesi bulgaristandan göç etmişler. Bulgar vatandaşlığına başvuru hakkım varmı? Şimdiden teşekkürler.

    Beğen

  19. Babam 1925 Bulgaristan kırcaali Mestanlı doğumlu TC nufus kağıdında öyle yazıyor ve hayatta ben eşim ve çocuklar çifte vatandaş olabilirmiyiz.

    Beğen

  20. üntaç bey merhaba vatandaşlık işleri için sizinle çalışmak istiyoruz ofis telefonunuzdan ulaşamadım size nasıl ulaşabilirim danışmak için?

    Beğen

  21. Sayin guner.. Annemin anne ve babasi bg dogumlu. 1951 senesinde Turkiye’ye goc etmisler. Teyzem bg’de annem ise burada dogmus. Annanemin babasi tarafindan kalan yerler varmis ve oradaki uyanik akrabalarin bagzilari kendi uzerlerine gecirip satis vs. İslerde bulunmuslar. Sormak istedigim anneme vatandaslik cikardigimiz taktirde duran yada hile ile satilan yerler ile ilgili birsey yapilabilirmi. Yada vatandaslik cikarmadan’da bir yol izlenile bilirmi. Saygilar..

    Beğen

    1. İlk önce tapu araştırmasıyla mirasçı olarak mülk sahibi olup olmadığınızın ya da geçmişte yapılan haksız tescil varsa hak sahibi olarak tapu iptalle tescil davası açıp açamaycağınızın tetkiki, gerekir.

      Beğen

  22. Ben ve oğlum bg vatandaşıyız. Eşime nasil bg vatandaşlığı alabilirim. Evliliginiz bg de tecilli.

    Beğen

    1. Merhaba
      Benimde eşim ve kizim bg vatandaşı ve biz Türkiye’de yaşıyoruz.

      Sormak istediğim soru, bg vatandaş olabiliyorum ama bildiğim kadarıyla bg yaşamam gerekiyor ve Bulgarca bilmek şart.

      Yani Bulgaristan yaşamadan ve Bulgarca bilmeden Bg vatandaşı olabilirmiyim?

      Saygılarımla

      Beğen

      1. Vefat etmiş de olsalar Bulgaristan vatandaşlarının, hayattaki asil ya da üvey çocukları haricinde kalanlar, Bulgarca sınavı geçmek zorundalar. Bulgaristan’da yaşamak zorunda değilsiniz.

        Beğen

  23. Soy kütüğünü almak için ait olduğumuz nüfus dairesinemi baş vuracağız yoksa herhangi bir nüfus idaresi olabilirmi.

    Beğen

  24. Merhaba

    1975,Bulgaristan Sliven Doğumluyum. 1978 gocmeniyiz. Belirttiğiniz işlemler sonrası direkt cifte vatandaşlık alabilirmiyim. Yoksa once oturum izni mi almam gerekiyor ? Ben çifte vatandaş olduktan sonra istanbul doğumlu çocuklarım da cifte vatandaş olabilir mi ?

    Beğen

  25. Sayın Üntaç bey merhaba. Türk Vatandaşıyım.2.5 -3 senedir Bulgaristan Plovdiv de yaşıyorum. Şirket üzerinden oturum iznim var. Anneannem 1940 yılında Sivilingrad şehrinden serbest göçmen olarak Edirne’ye yerleşmiş. Dedem ve Annem Türkiye vatandaşıydı. Anneannem ve annem vefat ettiler. Anneannemin Bulgaristan doğumlu olmasından faydalanabilmem mümkün müdür?

    Beğen

  26. Dedem ve annannem bulgaristan silistire dogumlu 1936 da geldikleri de orası romanyaya baglıymış nufuslarında doğum yeri romanya yazıyor. Bu durumda başvuru yapabilirmiyim

    Beğen

  27. Ben bulgaristan dogumluyum ben vatandaşlık için baş vurdum bu sene bana oturma izni verdiler neden direk vatandaşlık vermediler 1978 göçmeniyim

    Beğen

    1. Göçle vatandaşlıktan çıkar hükmü artık yok; başvurabilirsiniz; red gelse bile, dava açabilirsiniz çünkü mahkemenin böyle bir davada önünde baktığı davaya uygulayabileceği, komünist dönemdeki ‘Göçle vatandaşlıktan çıkar’, yasa maddesi yok; varsa, komünistlerce zorla alınan vatandaşlıktan çıkma talepleri de geçerli ve bağlayıcılığı değil, hükümsüz.

      Beğen

  28. Anneannem bulgaristan dogumlu ama vefat etti ben vatandaslik alabilirmiyim yada annemmi alabilir sadece

    Beğen

  29. Üntaç bey merhaba,
    Dedem Filibe/Peştere doğumlu. Elimizde Osmanlı zamanında verilmiş, 1331 (hicri) yılında BG Peştere’den gayr-ı mübadil olarak geldiği yazılı olan nufus cüzdanı mevcut.
    Bu durumda biz başvuru yapabilir miyiz?
    İlginize şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim..

    Beğen

  30. Babam Bulgaristan doğumlu Türkiye Kimliğinde Doğum tarihi:0.0.1927 Doğum yeri : İğridere (Eğridere olması gerekirdi)
    Bir sorun teşkil eder mi.

    Beğen

  31. Peki bulgar kökenli olan ve bulgarca konuşabilen ailesi 93 osmanlı rus savaşı ve sonrasındaki dönemde göç eden pomakların vatandaşlık alması mümkün müdür?

    Beğen

  32. Dedemin annesi Bulgaristan doğumlu, nufüs müdürlüğünde doğum plevne olarak cıkıyor. Dedem de babam da TR dogumlu bizimki olmuyor sanırım kuşak çok.. kuşak atlayınca oluyormu=?

    Beğen

  33. Babamın dedesi ve ninesi haskova doğumlu nüfus müdürlüğünden öğrendik. 1917 yılında göç etmişler. Babam dedesinin üzerinden vatandaşlık alabilirmi bende babamın üzerinden vatandaşlık alabilirmiyim?

    Beğen

  34. Babamın dedesi ve ninesi haskova doğumlu nüfus müdürlüğünden öğrendik. 1917 yılında göç etmişler. Babam vatandaşlık alabilirmi babamın üzerinden ben vatandaşlık alabilirmiyim?

    Beğen

  35. Selamlar ben Serhat. Eşim çifte vatandaş. Ben BG vatandaşı olabilir miyim?evliliğimizi BG de de onaylattık.ayrıca olabiliyorsam işlemleri siz yürütüyor musunuz?

    Beğen

  36. Merhaba, bende BG vatandaşlığı var. Eşim benim üzerimden vatandaşlık alabilir mi? Herhangi bir oturma izni başvurumuz bulunmamakta. Bu konuyu daha önce araştırdığımızda 5 yıllık oturmaya bağlı olarak vatandaşlık verildiğini öğrendik. Ancak bizim BG de oturmak gibi bir durumumuz yok. Daha önce birine yapmış olduğunuz yorumda oturma izni almış birisinin 3 yıl sonra vatandaşlık başvurusunda bulunabilir demişsiniz. Vatandaşlık başvurusu için oturma izni almak yeterli mi? Oturma şartı yok mu? Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor, bilgilerinizi rica ederim.

    Beğen

  37. Merhaba!
    Adım Muharrem, 13 Ocak 1978 Bulgagristan dogumluyum. Elimde isim denklik belgesi (ayrıca EGN ) var. Ailem, Haziran 1978’de Türkiye’ye göç etmiş. Çift vatandaşlık için hangi süreci takip etmeliyim? Yorumlarınızda bahsettiginiz 3 yıllık süreç benim durumum için de geçerli mi?

    Beğen

  38. Merhaba,
    Benim annem de babamda Bulgaristan doğumlu,1926 larda gelmişler.Babam 1979 da vefat etti,annem bu sene.5-6 sene önce annem için müracaat ettik fakat Bulgaristan nüfus kayıtlarında çıkmadılar,Bulgaristan’da mahkemeye verdik ve şahitlerle kanıtladık,mahkeme de kabul etti ama kimlik numarası veremedikleri için bizi zora soktular,bizde vazgeçtik.Bununla ilgili bütün evraklar elimizde.Her iki ebeveynimin birçok akrabası orada ve biz onları sık sık ziyaret ediyoruz,onlardan da buraya gelenler var .Biz çocukları olarak bu kanundan faydalana bilirmiyiz?Saygılar

    Beğen

    1. Sayın Münevver hanım, hukuki bir eksiklikten ötürü başvurunuz akamete uğramış olabilir. Evraklarınızı tarayıp emallerseniz ya da fotokopilerini ofisimize kargolarsanız, başvuru ve mahkeme sürecinizi yeniden gözden geçirebiliriz. Vatandaşlık alınmış olunmalıydı. Yasal bir konuda eksik müdafa edilmiş olabilir. Yeniden başvuru yaparak en son çıkan Yüksek Mahkeme içtihadına dayanarak yeniden başvuru yaparız. Başvuru linkimiz: https://untacguner.av.tr/bulgaristan-vatandaslik/

      Beğen

  39. Merhaba benim ananem Bulgaristan Burgaz Şehri doğumlu şu anda hayatta degil annem 1937 Tütkiye doğumlu ben ananem den doyayı çifte vatandaşlık alabilirmiyim bu sadece Bulgaristan içinmiş geçerli Yunanistan ile böyle bir anlaşma varmı dedem Selanik doğumlu

    Beğen

    1. Sayın Mürvet Temur, Yunanistan’la yapılan 1924 Yılı nüfus teatisi anlaşmasına göre göç edenlerin bir daha Yunanistana’a dönüşleri mümkün kılınmamaktadır. Annenizin doğduğunda Bulgar vatandaşından olduğuna dayanarak Bulgaristan için başvuru yapabiliriz.

      Beğen

  40. Merhaba annanem Bulgaritan doğumlu 80 yaşında 12 yaşında Türkiye’ye göç ettirilmişler ailece. Vatandaşlık hakkımız varmıdır ?

    Beğen

  41. Merhabalar Avukat Bey….Annem 7o yaşında ve Bulgaristan doğumlu…Halen orada yaşayan akrabaları mevcut…..Müracat edebilirmiyiz ve çocukları olarak bizler faydalanabilirmiyiz…Ortalama müracattan sonra vatandaşlığa geçiş süresi ne kadardır…. teşekkürler

    Beğen

  42. Merhaba benim Baba tarafım tamamen bg doğumlu ve 1978 göçmeniler ancak babam 2011 yılında vefat etti bu durumda dedem veya babaannem veya babam tarafından Vatandaslik alabilir miyim ?

    Liked by 1 kişi

      1. Yalniz annem Türkiye doğumlu buna rağmen alabilir miyim ? Alabilirsem bunla ilgili ne yapmam gerek ? Konsolosluklami gorusmeliyim ?

        Beğen

      2. Sayın Mustafa bey, konsolosluktan netice alamazsınız. Başvurunuzu yapabiliriz. Sonradan göç etmiş de olsa, annenizin ebeveynlerinin Bulgar Vatandaşı ana babadan olduğu gerekçesine dayanabiliriz.

        Beğen

  43. Merhabalar.Sn.Üntaç benim de bir sorum olacak.bahsi geçen durum çifte vatandaşlık oluyor sanırım.ben bg doğumluyum fakat eşim değil bu durumda benim vasıtamla vatandaşlık alma söz konusumudur?

    Liked by 1 kişi

  44. Merhaba,

    Benimde bir sorum olacak Üntaç Bey. Annem 74-75 Bulgaristan göçmeni orada doğdu, dedem de bulgaristan doğumlu. Annem vefat etti 95 senesinde vatandaşlık başvurusu yapabilir miyiz.

    Teşekkürler

    Beğen

    1. Sayın Mert Haşimoğlu, sorunuz için çok teşekkür ederim.
      Anneniz, Bulgaristan vatandaşı olan anne ve babadan olma; hayattayken başvursaydı, vatandaşlığa alınmasaydı bile dava açsaydı kazanırdı çünkü buna dair mahkeme kararı çıktı: ‘Göçle vatandaşlık hakkı ortadan kalmış olmasına rağmen (anneniz), ana ya da babasından biri doğduğu anda Bulgaristan vatandaşı olduğundan ötürü vatandaşlık hakkından mahrum kılınamaz’, dendi.
      Siz de çocuğu olarak söz konusu kesinleşmiş mahkeme ilamında izah ettiği usule göre Bulgaristan vatandaşlığını kaybetmeyen biriyle (anneniz) soy bağına dayalı başvuruda yapabilirsiniz.

      Beğen

    2. Sayın Mert Haşimoğlu, başvurunuzu yapar şayet red gelirse, yeni çıkan mahkeme içtihadına göre: ‘Göç etmiş de olsa doğduğunda Bulgar Vatandaşı ana babadan olduğu’, gerekçesiyle dava açabiliriz.

      Beğen

  45. Dedem vefat etmiş durumda Bulgaristan razgırat doğumlu vatandaşlık için hangi evraklar gerekli olur

    Beğen

  46. Merhabalar
    Benim sorum
    2006 senesinde Türkiye vatandaşı eşimle evlilik gerçekleştirdik ben hem Türkiye hem Bulgaristan vatandaşıyım iki ülkedede evliligimizi bildirdik
    Fakat İsviçre’de ikamet ediyoruz, eşim bulgaristanda ikamet etmeden nasıl Bulgaristan vatandaşı olabilir bana bildirirseniz memnun kalırım
    Selam ve saygılarımla

    Liked by 1 kişi

      1. Sayın Zekeriya Müminoğlu sorunuz için teşekkür ederim. Üç yıl önceye alınmış: ‘Uzun Dönemli’ ya da ‘Süresiz’, ‘Oturum İzni’, varsa vatandaşlık başvurusunu hemen, yapabiliriz.

        Beğen

  47. Dedem 1951 yılında Bulgaristan’dan gelmiştir. Annem Türkiye’de doğmuş ve dedem rahmetli olmuştur. Annem Bulgaristan vatandaşlığı alabilir mi?

    Liked by 1 kişi

      1. Merhaba,

        Babam, dedem ve babaannem 1952’deBulgaristan’da Türkiye’ye göç ettiler. Göz sırasında babam 5 yaşındaymış, kendisi Provadı doğumlu.
        Ancak biz bu konuyu araştırdık. 1952 göçünde her türlü haklarınından feragat ettiklerine dair belgeler imzalatılmış. Bu durumda vatandaşlık alınıyor mu? Daha önce 51 göçmeni annesi babası olanlar için vatandaşlık alındı mı?

        Beğen

      2. Sayın Derya hanım, en son bir yüksek mahkeme kararına göre sonradan göç etmiş dahi olsa(!) başvuran bir Türk soylunun doğduğunda ana babasının Bulgar Devleti’nin vatandaşı olmasından ötürü vatandaşlık hakkı olduğuna dair karar var elimizde.

        Beğen

  48. Merhaba,dedem amcam babaannem Bulgaristan doğumlu,şu an orada akrabam yok, vatandaşlık hakkım varmıdır?babam ve ben de turkiye doğumluyum.

    Beğen

      1. Merhaba, dedem Bulgaristan Chetnik dogumlu 1931de türkiyeye gelmis. Ancak Chetnik o dönem RomanyaKrallıgina bagli imis. Basvuru yapabilir miyim?

        Beğen

Bir ileti bırakabilirsiniz - Leave a Reply - Оставить комментарий - اترك التعليق - השאירו תגובה

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.