ADALET BAKANI, BEKİR BOZDAĞ: ‘Yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilk etapta kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye edileceğini sabah saatlerinde Twitter’dan duyurmuştu ama “Düzenleme bir af değildir. Koşullu salıverilme tarihine kadar geçecek sürede ceza, dışarıda denetimli serbestlik olarak infaz edilecektir”.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: “214 bin kişiden 93 bin kişiyi bu düzeleme ilgilendirmektedir. İlk etapta 38 bin kişinin tahliyesi söz konusu olacaktır. Bunların bir kısmı açık cezaevindeki büyük bir kısmı açık cezaevinden olacak diğer kısmı da kapalı cezaevlerinden olması söz konusu olacaktır. Bunların bir kısmı açık cezaevindeki büyük bir kısmı açık cezaevinden olacak diğer kısmı da kapalı cezaevlerinden olması söz konusu olacaktır. Denetimli serbestlik bir af değildir kamuoyunda sanki af yapılmış gibi bir algıda oluşturulmaya çalışılıyor. Denetimli serbestlik nedir cezanın ceza infaz kurumunda kapalısında veya açığında çekilmesinin yanında denetim adı altında serbest bir şekilde dışarıda infazına imkân veren bir yöntem. Bu batıda, Amerika’da pek çok demokratik hukuk devletinde var”.

KAYNAK: http://bit.ly/2bsq3Lg

Bir ileti bırakabilirsiniz - Leave a Reply - Оставить комментарий - اترك التعليق - השאירו תגובה

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.