KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI YASA GEREĞİDİR. 

1253

İCRA MÜDÜRLÜĞÜ, NÜFUS KAYDI SORGULAMAYA YETKİLİ ‘İSTİSNAİ’ KURUMLARDAN, DEĞİLDİR. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ NÜFU SKAYDI SORGULAYAMAZ!

Nüfus Kaydı ‘Kişisel Veri Niteliğinde’dir. Kişisel Veriler, ilgili kişinin açık rızası olmadan kullanılamaz ve işlenemez.

Nüfus Kaydı’nın, Soruşturma’ya da Kovuşturma, Yargılama ya da İnfaz İşlemleri’ne ilişkin olarak Yargı Makamları veya İnfaz Mercileri tarafından işlenebilmesi istisna bir durumdur.

Nüfus Kaydı’na ulaşılması itenen kurum, İcra Müdürlüğü ise istisnai kurumlardan değildir. Borçlu’nun Aile Nüfus Kaydı Sorgulanması’na ilişkin talepler yasal, değildir.

MURİSE İLİŞKİN MALVARLIĞI SORGUSU TALEBİ

Borçlu’nun anne ve babasını gösterir Aile Nüfus Kaydı’nın sorgulanarak muris tespit edilmesi istenmesi halinde, bu taşınmaz sorgulamasına ilişkin talep de yasal değildir.

BORÇLU’NUN PASİF TAŞINMAZ KAYITLARININ SORGULANMASI

Borçlu adına daha önce kayıtlı bulunan taşınmaz bilgisine: ‘Pasif Tapu Kaydı’, denir.

Pasif Tapu Kaydı bilgisi, taşınmazın şimdiki maliki hakkında herhangi bir bilgi içermez.

Pasif Tapu Kaydı’nın, dosyaya dahil edilmesi, herhangi bir 3. Kişi’nin bilgilerinin dosyaya yansıması sonucunu da doğurmaz; bu nedenle, Pasif Tapu Kaydı sorgulanması, yasaldır.

Pasif Tapu Kaydı sorgulaması, Borcun tahsili için imkan sağlayabilir.

Kaynak

NÜFUS KAYDI KİŞİSEL VERİDİR’ için 2 yanıt

  1. Merhaba sayın Güner, benim anneannem ve dedem Kırcaali doğumlu 1928 te mubadele ile Çanakkale ye gelmişler. Şu an âlt üst soy ve nüfus kayıt örneklerini aldim. 1928 de mubadele ile gelmiş olmalari benim başvuru sürecimi nasıl etkiler. Sürece devam edebilirmiyim. Saygılar

    Beğen

Bir ileti bırakabilirsiniz - Leave a Reply - Оставить комментарий - اترك التعليق - השאירו תגובה

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.