ZARAR TAZMİN EDİLİNCE SUÇ OLMAZ; BERAAT VERİLİR ÇÜNKÜ ZARAR ORTADAN KALKAR.

baba-c%cc%a7etin

RÜZGAR ÇETİN’E KAMU ADINA İDDİA MAKAMI SAVCI DE ZATEN TAKDİREN BİR KAÇ CEZA VERMİŞ OLDUĞUNDAN ÖTÜRÜ KARARIN YASALARA AYKIRI OLDUĞU İDDİA EDİLEMEZ.

Suçun oluşması için zarar şarttır. Zarar ortadan kalkarsa suç ortadan kalkar çünkü zarar suçun unsurlarından biridir. Zarar olmazsa suç olmaz.

Davada mağdurlar yani suçtan zarar görenler şikayetlerinden vazgeçebilir. Bunun manası zararın giderilmiş olmasıdır.

Suçtan zarar görenin şikayetini çekmiş olmasıyla diğer kamu zararını takdir eden iddia makamının talebi de mahkemece kısmen kabul görülerek Rüzgar Çetin’e yasal cezaların zaten verilmiş olduğu haberlerden anlaşılmaktadır.

Kamu adına iddia makamı savcılık ceza talep etmiş ise de yargılama neticesinde verilen cezalar ile mevcut yasal düzenlemelerden ötürü tahliye edilmesi yasalara uygundur.

Gereken cezanın verilip verilmediğini takdir ise kamuya aittir.

Savcılarla hakimlerin, görev yaptıkları il ve ilçelerde oturan on beş yaşından büyüklerin reyleriyle, tercih edilerek göreve başlamalarına müsade edilmedikçe, kamuyla idarenin ceza yargılamalarındaki takdirleri, aynı olmayacaktır.

KAYNAK

 

 

Bir ileti bırakabilirsiniz - Leave a Reply - Оставить комментарий - اترك التعليق - השאירו תגובה

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.