TÜRKİYE SURİYE’NİN RIZA VE MUVAFFAKATİYLE SURİYE TOPRAKLARINDA!

SURİYE’NİN RIZASI OLMASAYDI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET’İ SURİYE DEVLET’İ RIZASINI ALMADAN SURİYE TOPRAKLARINA  BİRLEŞMİŞ MİLLETLER SÖZLEŞMESİNİN 6. 7. VE 8. KISIMLARINA AYKIRI OLARAK MÜDAHALEDE BULUNMUŞ OLURDU.

BU DURUMDA SURİYE AYKIRILIĞI ULUSLARARASI CAMİAYA İLAN EDER ve BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ GÖREVE ÇAĞIRARAK TÜRKİYE’NİN İŞGALİNE KARŞI KOYULMASI İÇİN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DAİMİ ÜYELERİNDEN RUSYA VE ÇİNLE BİRLİKTE TÜRKİYE’NİN SURİYE’DEN ÇIKARILMASI İÇİN TÜRKİYE’YE KARŞI, ASKERİ HAREKAT TALEBİNDE BULUNMASI GEREKİRDİ.

suleyman-shah-2-tanks
Türkler bin yıldır Irak ve Suriye’de!

Türkiye BM Şartını hiç bir zaman ihlal etmedi!

Türkiye BM Şartı’na uyacağını taahhüt eden ilk kurucu üyelerindendir. Türkiye, komşusu Suriye’nin ve kendi ülkesel bütünlüğünün yeniden sağlanmasıyla devamiyeti için zaman ve belirli bir toprak parçasıyla sınırlı olacağını ilan ettiği askeri harekatını, bu bakımdan Birleşmiş Milletler Şartına ve Uluslararası taahhütlerine uygun olarak başlattı ve temizlik harekatına Suriye, Rusya ve Çin’in rıza ve muvaffakatıyla, devam ediyor denilebilir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Suriye işgali güvenlik ve asayişin ülkesinde ve Suriye’de yeniden tesisi amaçlı olduğunu teamülüne uygun olarak bugün öğleden sonra yeniden beyan ettiğinden diğer Daimi Üyelerle ülkelerin Türkiye’nin İşgalini haksız ilan etmeleri artık bu kapsamda uluslararası hukuka aykırı olur.

Türkiye’nin Suriye’yi işgali, Birleşmiş Milletler Beş Daimi Üyesi’nden Rusya ile Çin’in Muvaffakatiyle, önce Suriye’de güvenliğin tesis edilerek, Birleşmiş Milletler Şartına aykırı olarak, diğer Birleşmiş Milletler daimi üyelerinin, Suriye’deki Uluslararası Hukuk’a aykırı işgalleriyle askeri harekatlarının hatalı neticesinde, fiilen PKK Devleti tesis etmek ve bu etnik fiili PKK oluşumunu nihayete erdirmek için muhtemel tanıma ihtimallerine ait siyasi ve askeri dayanakların ki bunlar Suriye’deki Devlet Otoritesinin ortadan kalkmasından ötürü doğan güvensiz ortamda asayişin yeniden tesisi için muhtemel pkk devleti kurma emellerinin, ortadan kaldırılmasına yönelik uluslararası hukuka uygun bir müdahale olarak kabul edilmelidir.

Bir ileti bırakabilirsiniz - Leave a Reply - Оставить комментарий - اترك التعليق - השאירו תגובה

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.